Vihdin kamarikuoro perustettiin vuonna 2014 osaksi Vihdin seurakunnan musiikkitoimintaa. Kuoroa johtavat musiikin tohtori Jorma Hannikainen ja musiikin maisteri Kaisa-Leena Hannikainen.

Tavoitteena on alun alkaen ollut laulajisto, joka pystyy esittämään vaativaakin musiikkia. Painopisteenä ovat olleet suuret kirkolliset kuoro-orkesteriteokset, mutta mukana on samoin muun muassa uusia eurooppalaisia ja suomalaisia a cappella -sävellyksiä sekä kevyempääkin ohjelmaa. Merkittävää kuoron toiminnassa on yhteistyö Sibelius-Akatemian Kirkkomusiikin aineryhmän kanssa.

Kuoroon kuuluu hieman yli 30 laulajaa, joista monilla on vahva tausta  Suomen tunnetuimpiin kuuluvissa kokoonpanoissa, kuten Cantabilessa, Dominantessa ja Ylioppilaskunnan Laulajissa. Mukana on myös musiikin ammattilaisia.

Vihdin kamarikuoro harjoittelee Nummelan seurakuntakeskuksessa keskiviikkoisin klo 18-21. Laulamisen lomassa on aina kahvi- ja teetauko harjoittelua ryydittämässä. Kuoro tarjoaa erinomaisen ympäristön musiikillisten taitojen ja äänenkäytön hallintaan, ja kuorolaisilla on myös mahdollisuus ottaa yksityisiä laulutunteja. Kuoron laulunopettajana toimii Helianna Herkkola.

FI EN
 

Tykkää ja jaa Facebookissa!